2024-03-16

eTwinning Projesi

“Plants and Life” eTwinning Projesi ‘Kompostun Toprak Kimyası Üzerine Etkileri’

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Fizikokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Şimal KÜRÜMOĞLU tarafından Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dış paydaşlığında “Plants and Life” eTwinning Projesi kapsamında İstanbul Private  Silivri TÜRAM MTAL, Eyüpsultan Alibeyköy MTAL, Smederevska Palanka Srednja škola Žikica Damnjanović, Trabzon Vakfıkebir MTAL, Diyarbakır/Bismil Atatürk MTAL, Selimpaşa Borsa İstanbul MTAL, ПГСС Ситово Bulgaristan okullarından lise dengi öğrenci ve öğretmenlaein katılımıyla ‘Kompostun Toprak Kimyası Üzerine Etkileri’ başlıklı webinar gerçekleştirilmiştir. Gelecek nesillere yeşil, sağlıklı, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için kolları bugünden sıvamak ve çevresel yıkımın önünü kesmek, çevresel sürdürülebilirliği sağlamak için bireysel olarak alınabilecek önlemler hakkında bilgi verilmiştir. Söz konusu webinar;  Neden Toprak Ana? Toprak Nedir? Toprak Kimyası, Bitkilerin Besin Kaynakları, Tarlada Sıfır Atık, Gıda Atıklarından Kompost Yapımı, Sürdürülebilir Tarım, Çevre Bilinci gibi konuları içermektedir.