2019-04-16

ELEMENTLERİ OKUMA YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Periyodik Tablonun 150.yıldönümü olan 2019 yılı Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Periyodik Tablo Yılı olarak belirlenmiş ve IUPAC tarafından ilan edilmiştir.  Bu kapsamda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ebru Nayim Fen Lisesi işbirliği ile Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.İbrahim İsmet ÖZTÜRK ve Ebru Nayim Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Mediha Nur EVREN koordinatörlüğünde Süleymanpaşa İlçesinde yer alan liseleri kapsayan Elementleri Okuma Yarışması düzenlendi. 11 Nisan Perşembe günü Ebru Nayim Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya ilçemizde yer alan Ebru Nayim Fen Lisesi, Tekirdağ Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji Fen Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji Anadolu Lisesi, Tekirdağ Özel Aden Koleji, Kadriye Nazif Gölge Çok Programlı Anadolu Lisesi, Tuğlacılar Anadolu Lisesi ve Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 18 öğrenci katıldı. Periyodik Tabloda yer alan 118 elementi sırayla atom numarası, adı ve simgesiyle 84.55 sn'de okuyan Tuğlacılar Anadolu Lisesi'nden Fatma ŞİMİR yarışmanın birincisi, 88.10 sn'de okuyan Tuğlacılar Anadolu Lisesi'nden Kutay MIZRAK yarışmanın ikincisi ve 89.10 sn'de okuyan Ebru Nayim Fen Lisesi'nden Utku AYGÜN yarışmanın üçüncüsü oldu.

            Gerçekleştirilen bu yarışmada Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr.Murat ATEŞ, Doç.Dr.Funda ÖZTÜRK, Doç.Dr.Kahan KANDEMİR, Doç.Dr.İbrahim İsmet ÖZTÜRK ve Arş.Gör. Ozan Süleyman ÜRGÜT jürü üyesi olarak yer aldılar.

            Yarışmanın ardından yarışmaya katılan öğrencilere ve danışman öğretmenlerine ödülleri ve hediyeleri takdim edildi. Yarışmaya katılan liselere, jüri üyelerine ve yarışmanın sponsorları olan AKPA KİMYA, Türkiye Kimya Derneği, Lara Kozmetik, Kimyagerler Derneği ve İnterlab Tekirdağ Şubesi'ne teşekkür belgeleri sunuldu.