2023-03-30

DIŞ PAYDAŞ GÖRÜŞMESİ “Eco-STEAM”

Dış Paydaşlarımızla Dahil Olduğumuz

“Eco-STEAM”

eTwinning Projesi Kapsamında

‘Kompostun Toprak Kimyası Üzerine Etkileri’

Konulu Online Eğitim Gerçekleştirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Fizikokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Şimal KÜRÜMOĞLU tarafından Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dış paydaşlığında “Eco-STEAM” eTwinning Projesi kapsamında “İstanbul Eyüpsultan Alibeyköy MTAL, Smederevska Palanka Srednja škola Žikica Damnjanović, Gaziantep Şahinbey Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi, Diyarbakır; Bağlar TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bağlar Mehmetçik Anadolu Lisesi, Yenişehir Dicle MTAL, JORDAN Amman Um Butmah Secondary School, Mardin Kızıltepe Cumhuriyet Ortaokulu, Çorum 75. Yıl Cumhuriyet MTAL” okulları ile Bölüm Öğretim Üyelerimiz, 12 öğretmen ve 60 öğrenci katılımıyla ‘Kompostun Toprak Kimyası Üzerine Etkileri’ başlıklı zoom bağlantısı ile 30.03.2023 tarihinde online eğitim gerçekleştirilmiştir. Eğitimde katılımcılara; gündelik hayatlarında aldıkları basit sıradan kararların bile çevre üzerinde ne kadar büyük etkileri olduğu göstererek parçası olduğu ekosisteme dair farkındalıklarını geliştirmek, kaybedilen yeşil alanın geri kazandırılmasını sağlamak, hem doğa hem de toplum ile gelecek kuşaklar için bilinçli tercihler yapabilecek bilgilerle donanıp, STEM etkinlikleri kullanarak çevre bilinci oluşturmak amaçlanmıştır.